Oblíbené Lagarto Café otevřelo v teplické Galerii novou pobočku Royale. Opět nabízí skvělé „umění v kávě"

03.05.2014 12:24

Teplice – Rádi byste si vychutnali výběrovou kávu v nádherném a navíc nekuřáckém prostředí? Splnit si to můžete od pátku 14. března v nové kavárně Lagarto Royale v centru Teplic nově otevírané Galerii Teplice. Najdete ji hned u hlavního vchodu z náměstí.

Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do Lagarta. Dobře už to vědí v Mostě, Chomutově i Kadani, kde má firma své pobočky. Nově k nim přibude kavárna právě v Teplicích. Nese přízvisko Royale, které značí, že se bude od ostatních lišit, a to nejen vzhledem. „Je to první kompletně nekuřácký prostor s rozšířenou nabídkou kávy," říká majitel sítě kaváren Jan Hawelka. Do kavárny zařízené do moderního Urban loft stylu se vejde přes sto hostů, v sezóně bude otevřena rovněž předzahrádka.

Při práci tam můžete pozorovat baristy a jejich umění Latte Art. To by se neobešlo bez kvalitní a precizní přípravy kávy. Jan Hawelka připomíná, že dominantou baru je dvojice speciálních kávovarů s mlýnkem. "Jsme pyšní, že používáme jedny z nejmodernějších systémů pro přípravu kávy. Náš kávovar poloautomat Dalla Corte s dvěma a třemi pákami je špičkou mezi profesionálními přístroji. Jeho předností je precizní dodržování teploty po celou dobu extrakce espressa," říká Jan Hawelka s tím, že teplotní a tlaková stabilita jsou základními pilíři pro docílení té nejvyšší kvality výsledného šálku.

Sledovat baristu přímo při výrobě latte je nezapomenutelný zážitek. Pod jeho vedením totiž vzniká opravdové umění, jedinečné umělecké dílo, které v šálku vydrží jen pár okamžiků. S prvním usrknutím návštěvníka je pryč. Lahodná ozdobená pěna se vzorem nebo obrázkem na latte tak láká do kavárny s ještěrkou ve znaku nejednoho návštěvníka.

"Preciznost se odráží i v mletí kávy. Je známo, že káva ztrácí své aroma po umletí do několika vteřin. Abychom předešli tomuto jevu, používáme automatické mlýnky DC ONE, které přesně dávkují a melou kávu pouze v okamžik, kdy je to potřeba," konstatuje majitel kaváren Lagarto Café Jan Hawelka.

Předností kavárny Lagarto a tamních káv je ruční sběr, vysoká kvalita, pražení v malém množství a vždy dle aktuální poptávky. "Naším zákazníkům nabízíme nápoje připravené z espressa, filtrované kávy nebo alternativních metod jako je frenchpress. Nabídku doplňuje kolekce výběrových čajů Harney&Sons, které jsou volbou v Buckinghamském paláci. Horké čokolády, připravované z belgických čokoládových hoblin, anebo nabídka alkoholických, nealkoholických nápojů a kolekci červených a bílých vín," dodává majitel kavárny Jan Hawelka. Novinkou v Teplicích bude týdenní nabídka speciální kávy. K výběru bude také široký cukrářský a pekařský sortiment. „Všechny nápoje a dezerty nabízíme také s sebou jako take-away," připomíná Jan Hawelka.

Personál je v teplickém Lagarto Royale vybaven pokrokovým systémem pro co nejrychlejší obsluhu zákazníků s využitím tabletů. Kdo si kávu z Lagarta oblíbil, v teplické kavárně si bude moci čerstvě upraženou koupit také domů, stejně jako si bude moci vybrat z nabídky čajů.

Zpět

Kontakt

Oldřich Hájek - citytalk.cz
Hornická 275
Meziboří
43513

604315995

Vítáme Vás na stránkách naší PR agentury

Naše firma Vám nabízí jen ty nejkvalitnější služby v oboru PR a marketingu. Neváhejte a využijte našich kvalitních služeb.

 

Neustále pro Vás sledujeme trh a vyvíjíme nové kvalitnější strategie. Náš profesionální tým je Vám vždy plně k dispozici. Obraťte se se svým požadavkem vždy jen na ty nejlepší odborníky v oboru. Široká základna našich spokojených zákazníků je důkazem, že k této prestižní skupině beze zbytku patříme.

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode