Petra Vovesná úspěšně reprezentuje republiku na Světových hrách transplantovaných. Chce dostupný sport pro všechny děti

05.09.2014 22:32

Litvínov - Úspěšná sportovkyně, zdravotní sestra, maminka dvanáctiletého školáka. To je Petra Vovesná z Litvínova (SNK-ED). Dokázala se poprat s nepříznivým osudem a nyní každé dva roky reprezentuje Českou republiku, a vlastně i město pod Krušnými horami, na Světových hrách transplantovaných.

„Ke sportu jsem se dostala už v dětství. Od deseti let jsem dělala atletiku,“ vzpomíná čtyřicetiletá zdravotní sestra, kterou mohou znát místní z ordinace zubního lékaře Karla Svobody. Ve dvaceti letech sportovní dráhu přerušila. Před osmi lety dostala novou ledvinu a k závodění se vrátila. I když z počátku nevěřila, že by se vůbec mohla k běhání vrátit, natož na vrcholové úrovni. Její premiéra mezi elitou ale byla úspěšná. Rok po transplantaci přivezla z thajského Bangkoku první medaile. Běhat chodí na litvínovský zimní stadion.

Má dvanáctiletého syna, který hraje hokej. S manželem chodí pravidelně na jeho zápasy.

K politice se dostala díky kamarádovi Robertu Kyselovi, který ji oslovil jako sportovkyni, neboť program SNK-ED se sportem úzce souvisí. „V každém městě, nejenom v Litvínově, je třeba co zlepšovat, pokud hovoříme o sportu. Je třeba se snažit, aby veškeré druhy sportu byly dostupné všem dětem,“ prozrazuje, co by jako politička chtěla prosadit.

Zpět

Kontakt

Oldřich Hájek - citytalk.cz
Hornická 275
Meziboří
43513

604315995

Vítáme Vás na stránkách naší PR agentury

Chtějte víc. Chtějte to nejlepší. Chtějte profíky. Máme přehled. Máme zkušenosti. Máme nápady. A spoustu zákazníků, kteří nás mají stejně rádi jako my je. Jsme jim totiž vždycky k dispozici - a oni to ví.

 

PR a marketing je to, co nás baví, co umíme. Pracujeme rádi - a je to vidět. Když se totiž cokoli dělá s láskou, vrátí se to.

 

Stejně jako se vracejí i naši klienti.

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode