Duchcov se chystá na jubilejní dvacáté Casanovské slavnosti

07.05.2014 08:05

Duchcov - Letošní jubilejní dvacáté Casanovské slavnosti se budou v Duchcově konat 6. a 7. června 2014. Slavnosti budou zahájeny tradičním příjezdem G. Casanovy v kočáře na zdejší zámek a zahajovacím přípitkem s vrchností města na zámeckém balkónu. Co ještě v programu uvidíte a koho uslyšíte, jaká budou dopravní omezení a kde můžete parkovat?

Casanovské slavnosti v Duchcově. Ilustrační foto: Kulturní centrum Duchcov

 

Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí Martin Maxa, skupina legend Supergroup (Michal Pavlíček, Vladimír Guma Kulhánek, Roman Dragoun, Jan Hrubý, Kamil Střihavka), pravá moravská cimbálovka Morávia, skupina Rangers, Olga Lounová, Voxel, legendární Olympic a další.

Vážná hudba bude zastoupena koncertem fenomenálního virtuosa, nejvýznamnějšího českého houslisty současnosti Ivana Ženatého ve Valdštejnském sále zámku.

Rocková scéna

Na Rockové scéně se letos představí Deathonar, Faces Are Fiction, nový projekt kytaristy skupiny Davida Kollera Michal Pelant Band, Rybičky 48, Doctor PP, Tony Ducháček & Garage nebo legendární Visací zámek.

Součástí doprovodného programu bude dobový jarmark na nádvoří zámku, vystoupení šermířů, drezura zámeckých koní, koňská ohňová show, zámecký sokolník s ukázkou výcviku dravých ptáků a okružní jízdy v kočáře.

"Tradiční příběh ze života G. Casanovy v nastudování Divadla M uvidíme v sobotu odpoledne na zámeckém nádvoří. Letošní představení ponese název Árie pro Casanovu a hostem bude Richard Pachman. Po skončení představení předají zástupci města Cenu města Duchcova za rok 2013 řediteli divadla Mgr. Milanu Petrovskému," informoval Bohumil Vitásek z Kulturního centra Duchcov.

Novinka v programu

Letošní novinkou bude pěší „Masarykova" zóna s kejklířem, živou sochou, Divadlem na nitích pro děti či strhujícím pochodem bubeníků Tokhi The Groove Army.

Výjimečnost 20. Casanovských slavností podtrhne výpravný dvouhodinový muzikál Casanova autorů Zdeňka Bartáka a Petra Markova, který uvede hostující Divadlo Pikl Hluboká nad Vltavou v režii Davida Cody na druhém nádvoří zámku v pátek večer. "Vzhledem k dispozicím nádvoří bude počet diváků limitován. Při vstupu na představení muzikálu Casanova se bude nutné prokázat rezervačním tiketem. Tikety budou v prodeji od 20. května v Kulturním centru Duchcov nebo v místě konání akce za poplatek 30 Kč," uvedl Bohumil Vitásek. Rezervace tiketů bude možná pouze telefonicky na tel. 417 822 921 rovněž od 20. května. Nevyzvednuté rezervované tikety budou 30 min. před začátkem představení uvolněny do prodeje.

Vzhledem k technickým podmínkám muzikálu bude v pátek zámek průchozí pouze do 18:00 hodin a po slavnostním přivítání G. Casanovy bude průchod zámkem do zámecké zahrady uzavřen. Do zahrady se však bude možné dostat z prvního nádvoří, kolem obřadní síně, přes Knížecí zahradu. V Knížecí zahradě lze při té příležitosti zhlédnout výstavu Krása Bonsají.

Slavnosti tradičně zakončí rozloučení G. Casanovy ze zámecké balustrády a velkolepý ohňostroj. Definitivní tečkou však letos bude další novinka - závěrečná After Party v Clubu Efko, kterou roztančí DJ Roberto Chochola, DJ Dony, DJ Maryluke a DJ Jimmy.

Dopravní omezení

V pátek 6. června od 17:45 do 18:00 hodin bude z důvodu průjezdu kočáru s G. Casanovou omezen provoz v ulici Masarykova v úseku od kina Lípa na nám. Republiky.

V sobotu 7. června bude při průjezdu městem snížena rychlost v ulici Lipová v úseku od kina Lípa po nám. Jiřího z Poděbrad na 30 Km/hod. Dále bude omezeno parkování v ulici Míru v úseku od parkoviště Mlýnská na nám. Republiky z důvodu stání kočárů. Masarykova ulice bude po celou sobotu pro motorová vozidla zcela uzavřena. Objízdné trasy budou značeny náhradním dopravním značením.

Parkoviště pro návštěvníky

Záchytné parkoviště na nám. Jiřího z Poděbrad, parkoviště v ulici Mlýnská a plocha u křižovatky ulic Skladištní a Želénské.

 

další informace:

Zpět

Tiskové zprávy

  • 07.05.2014 08:05

    Duchcov se chystá na jubilejní dvacáté Casanovské slavnosti

    Duchcov - Letošní jubilejní dvacáté Casanovské slavnosti se budou v Duchcově konat 6. a 7. června 2014. Slavnosti budou zahájeny tradičním příjezdem G. Casanovy v kočáře na zdejší zámek a zahajovacím přípitkem s vrchností města na zámeckém balkónu. Co ještě v programu uvidíte a koho uslyšíte,...

  • 04.05.2014 11:48

    Smolný víkend mosteckých jezdců při supermotu: Potkal je defekt pneumatiky a pád

    Petr Dolejš z mosteckého Moto Most Clubu těsně po pádu. Foto: Moto Most Club   Most - Tým Moto Most Clubu se vydal uplynulý víkend na první podnik Mezinárodního Mistrovství České republiky (MMČR) v kategorii supermoto. Šlo o první testování a dolaďování motocyklů. Supermoto je...

  • 03.05.2014 13:07

    Mostecký Central slaví už šesté narozeniny. A připravil si slevy

    Most - Před šesti lety se otevřelo v Mostě zatím největší a nejmodernější obchodní centrum: Central Most. Nákupní galerie to chce náležitě oslavit a těžit z toho budou zákazníci. Narozeninový víkend 16. - 18. května bude plný slev. "Kdo přijde, může se dále podívat na módní show, kde vyhlásíme...

  • 03.05.2014 12:46

    Mostečané bojovali na motokrosových tratích, nejmenší jezdec zvítězil

    Most - Nejmladší závodník mosteckého Moto Most Clubu Julius Mikula závodil v sobotu ve Světci u Bíliny v rámci motokrosového seriálu Batti MX cup (UAMK). Ve třídě 50ccm patřil k favoritům na vítězství a to se potvrdilo. Obě závodní rozjížďky Julius Mikula vyhrál a stal se tak vítězem a průběžně...

  • 03.05.2014 12:24

    Oblíbené Lagarto Café otevřelo v teplické Galerii novou pobočku Royale. Opět nabízí skvělé „umění v kávě"

    Teplice – Rádi byste si vychutnali výběrovou kávu v nádherném a navíc nekuřáckém prostředí? Splnit si to můžete od pátku 14. března v nové kavárně Lagarto Royale v centru Teplic nově otevírané Galerii Teplice. Najdete ji hned u hlavního vchodu z náměstí. Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do...

  • 03.05.2014 12:16

    Načerpejte inspiraci pro zařízení vašeho bytu, domu, rezidence i kanceláře

    Osobní přístup, rychlost, kvalita a spolehlivost. A především spokojený zákazník. To je krédem firmy B-Mark, která se od roku 1995 zabývá prodejem nábytku, shrnovacích dveří, koupelnových doplňků (sanity), ratanu či proutěných drobností. U nás si každý vybere B-Mark, Marek Boruta je obchodní firma...

<< 1 | 2 | 3 >>

Kontakt

Oldřich Hájek - citytalk.cz
Hornická 275
Meziboří
43513

604315995

Vítáme Vás na stránkách naší PR agentury

Chtějte víc. Chtějte to nejlepší. Chtějte profíky. Máme přehled. Máme zkušenosti. Máme nápady. A spoustu zákazníků, kteří nás mají stejně rádi jako my je. Jsme jim totiž vždycky k dispozici - a oni to ví.

 

PR a marketing je to, co nás baví, co umíme. Pracujeme rádi - a je to vidět. Když se totiž cokoli dělá s láskou, vrátí se to.

 

Stejně jako se vracejí i naši klienti.

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode