Babymasáž: Vytvořte si s dítětem pevné pouto a vychovejte chytřejšího školáka a lepšího sportovce

04.06.2014 08:12

Litvínov – Dotek patří mezi první a nejpřirozenější součást komunikace mezi lidmi. Dotekem můžeme pohladit, uklidnit i rozvíjet. Je to něco, po čem všichni toužíme, aniž bychom si to leckdy uvědomovali. Proč ho tedy nedopřát také někomu tak blízkému, jako je vaše dítě? A to už v nejútlejším věku. Vítejte ve světě babymasáží.

Že jste o nich ještě neslyšeli? Babymasáže jsou určené pro kojence, batolata, a předškoláky, pro všechny děti, zdravé i nemocné. „Jedná se o pevné a jemné hlazení, kdy není vyvíjen žádný tlak a nejde tak masáží ublížit," vysvětluje Jana Lehká z litvínovského Mami centra. S masážemi lze podle jejích slov začít v kterémkoliv věku dítěte. Ideální je ale začít co nejdříve, klidně i do šestého týdne po porodu. Od věku dítěte se poté odvíjí délka masáže, která trvá něco mezi dvaceti až třiceti minutami.

Masáže obsahují prvky reflexních masáží, indických relaxačních technik a švédských stimulačních masáží.

Kromě času a vlastní podložky pod děcko nepotřebujete k babymasáži nic dalšího. Účinky jsou možná až překvapivé. „Babymasáž je vhodnou terapií po těžkém a dlouhém porodu a slouží ke zlepšení až odstranění poporodních traumat," říká Jana Lehká. Z tohoto důvodu jde o vhodnou aktivitu také u nedonošených dětí.

Zvyšuje se kapacita informací ukládajících se v mozku

Děti se při masáži učí relaxovat, soustředit se, u hyperaktivních dětí lze pozorovat zklidnění. „Je vidět, že masáž se miminku líbí. Užívá si každého voňavého doteku. A krásně po ní spinká," svěřuje se Veronika Sklenářová, jedna z maminek navštěvujících Mami centrum s čtyřměsíční dcerkou Sofií. Během masáže se pomáhají rozvíjet vazby mezi nervy v mozku. „Masírované děti bývají úspěšnější ve škole, vyrůstají z nich lepší sportovci," říká ze své zkušenosti Jana Lehká.

Výčet pozitiv ale zdaleka nekončí. Vaši potomci si při masážích zlepšují prokrvení, peristaltiku střev, což ocení hlavně maminky bojující s novorozeneckou kolikou. Posilují také imunitu, jsou odolnější proti škodlivým vlivům okolního prostředí. Nemusejí se jim vyhýbat děti s alergií, ekzémem ani astmatici. Používané oleje jsou stoprocentně přírodní.

Navštívit můžete i kurz babymasáží, před porodem i po něm

V Mami centru, které najdete v litvínovské Ruské ulici, můžete babymasáž navštěvovat třeba dvakrát týdně. Používané techniky ale zvládne každý rodič, pokud absolvuje kurz baby masáží, které mamicentrum také nabízí. Poté může miminko masírovat každodenně i v domácím prostředí. Zjistíte, že jde o jedinečnou příležitost , jak si s miminkem vytvořit společný jazyk a upevnit vzájemné pouto.


Kontakt:

Mami centrum, Ruská 2121, Litvínov. Telefon 775 140 156, e-mail: mamicentrum@centrum.cz, web: https://mamicentrum.webnode.cz/

 

Popisek: Jana Lehká (vlevo) provádí babymasáž tříměsíční Sofince. Foto: Oldřich Hájek

Zpět

Tiskové zprávy

<< 1 | 2 | 3

Kontakt

Oldřich Hájek - citytalk.cz
Hornická 275
Meziboří
43513

604315995

Vítáme Vás na stránkách naší PR agentury

Chtějte víc. Chtějte to nejlepší. Chtějte profíky. Máme přehled. Máme zkušenosti. Máme nápady. A spoustu zákazníků, kteří nás mají stejně rádi jako my je. Jsme jim totiž vždycky k dispozici - a oni to ví.

 

PR a marketing je to, co nás baví, co umíme. Pracujeme rádi - a je to vidět. Když se totiž cokoli dělá s láskou, vrátí se to.

 

Stejně jako se vracejí i naši klienti.

 

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode